lauantai 21. syyskuuta 2013

Lauantai Skansenissa

Ah viikonloppu!
Tänään lähdettiin heti aamusta liikkeelle koko perheen voimin ja suunnattiin Tukholmaan Djurgårdenin saarelle katsomaan Skansenin asukkaita. Skansen on maailman vanhin ulkomuseo ja Tukholman eläinpuisto, josta samalla avautuu näköala koko Tukholmaan. 
Visitstockholm.com sivusto esittelee Skansenia seuraavasti:

"Skansen on sekä tukholmalaisten perheiden että matkailijoiden suosima monipuolinen käyntikohde. Skansenilla voi tutustua perinteisiin käsityöammatteihin ja muihin kansanperinteisiin. Täällä näkee historiallisen Ruotsin pienoiskoossa. Alueelle on siirretty 150 maataloa ja muuta asuinrakennusta maan eri osista. Viehättävissä kaupunkikortteleissa on lasinpuhaltajan, savenvalajan ja peltisepän verstaita ja leipomo, keltainen herraskartano, Skogaholmin herraskartano, 1700-luvulta peräisin oleva Segloran kaunis puukirkko ja markkinatori Bollnästorget. Perinnekäsitöitä arvostavan ehdoton käyntikohde on museomyymälä. Lisäksi täällä voi nähdä kaikkia pohjoismaisia villieläimiä kuten hirven, karhun, ilveksen, suden, ahman ja hylkeen. Alueella on myös terraario, apinatalo ja lasten eläintarha."

Me jätimme terraarion ja apinatalon seuraavaan kertaan, mutta eläintarhan kiersimme läpi. Parasta antia taisi meidän kaikkien mielestä olla karhunpentujen leikin seuraaminen. Myös ahma oli mukava tavata livenä, en muista ennen sellaista nähneeni. 
Päivän ruokailutkin hoituivat kauniissa säässä ulkosalla: evästauko Skansenissa, (alla kuva, neiti M ei tykkää?) lounas laiturinnokassa Strandvägenillä (viimeviikonlopun tapaan eräästä Food truckista, mainioita ovat!) ja jälkiruokakahvi puiston penkillä Kungsträdgårdenissa.
Kiva päivä kertakaikkiaan ja mukavaa, että viikonlopun toinen puolikas on vielä edessä! Mukavaa viikonloppua teille myös! Palataan juttuun!

3 kommenttia:

 1. OLi kyllä oikein mukavaa. Skanssen on oikein mukava paikka ja Djurgården vaikuttaa miellyttävältä alueelta. Paljon on puistoa siellä. Pitää käydä tutkiskelemassa lisää saarta jossain välissä.

  - M

  VastaaPoista
 2. Olipa kiva lukea teidän uuden elämän ensimmäisistä viikoista :) Skansen kuulostaa tällaisen historiaharrastajan paikalta, olispa kiva joskus käydä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tykkäisit Jaana varmasti! Ja tuolla ois päässy tanssimaankin perinneasuisten tanssittajien kanssa, joita näkyy kuvassa!

   Poista

Kiitos kun jätät kommenttia!