keskiviikko 18. syyskuuta 2013

Arkiruokaa, miten se niin takkuaa?

neiti kokkaa Oulun kodissa
Jos jotain kaipaan työelämästä, niin se on lounasaikaan valmiiseen pöytään pääsemistä! Sitä, että tuosta vain voi tarttua tarjottimeen ja kasata lautaselle valmiiksi pilkotut salaatit ja muut härpäkkeet, valita ehkä muutamasta lämminruokavaihtoehdosta sen itselle sinä päivänä mieluisimman ja istahtaa työkavereiden kanssa pöydän ääreen syömään rauhassa ilman, että joku kaataisi maitolasin tai yrittäisi syödä lautaseltasi tai napata veitsesi. Eniten kuitenkin kadehdin sitä valmiiksi tehtyä ruokaa! Koen nimittäin välillä todella vaikeaksi miettiä viikon ruokalistaa meille etukäteen, kun se lämmin ruoka vieläpä pitäisi valmistaa kahdesti päivässä. En siis inhoa itse kokkaamista, kunhan se on tarpeeksi vaivatonta ja helppoa eikä aiheuta liikaa päänvaivaa.

linssikeitolla
Omat haasteensa viikon kauppalistan valmisteluun tuo toki oma pescovegetaristi ruokavalioni. Syön kalaa, munia, maitotuotteita jne, mutta en punaista lihaa enkä kanaa. Toki välillä teen myös liharuokia noille meidän perheen "barbaareille". (Tai yleensä mies tekee niitä ja minä syön niinä päivinä jotain muuta.)

Viime keväänä meillä oli hyvä jakso, jolloin suunnittelin meille viikon ruokalistan aina ennakkoon lounaineen ja päivällisineen, joihin sitten ostimme aineet kerran viikossa isomman kauppareissun tehden. (Se on muuten toinen inhokkini, ruokakaupassa käyminen, yritän aina saada miehen menemään sinne ilman minua...) Tämä hyvä putki katkesi alkuraskauden pahoinvointiin, jolloin koin mahdottomaksi miettiä, mitä kenties haluaisin syödä tunnin kuluttua, saatikka ylihuomenna. Nyt haluaisin kuitenkin taas herätellä tuota viikkoruokalista -käytäntöä henkiin, tai edes seuraavat-kolme-päivää-listaa. (Meillä ei ole täällä omaa autoa mukana, joten asioimme ruoka-asioissa enimmäkseen tuossa lähi-Icassa, massiiviset viiden muovipussin ostosreissut jäänevät tästä syystä vähemmälle.)

Viimeviikolla söimme esimerkiksi linssikeittoa, lohta ja perunoita, salaattia, uuniperunoita tonnikalatäytteellä, itsetehtyä pitsaa sekä hot dogeja (paitsi minä).  Muita vakioita on ainakin risotto, erilaiset pastaruuat, pinaattikeitto, tomaattikeitto, kasvissosekeitto...

Nyt kaivattaisiinkin siis vinkkejä helpoista ja maistuvista arkiruoista, mieluiten niistä kasvis- tai kalasellaisista, mutta toki myös liharuokia saa ehdottaa! Mitä teillä syödään arkisin?

4 kommenttia:

  1. Linssikeitto oli superhyvää. Toppen! T. Keittofanaatikko aka M

    Ps. Myös muut ruoat olivat oikein maukkaita :)

    VastaaPoista
  2. Ooh tää on niin ikuisuusongelma... :)

    VastaaPoista

Kiitos kun jätät kommenttia!