tiistai 15. huhtikuuta 2014

Fjärilshuset & Haga Ocean

Tunnettu faktahan on, että jos täälläpäin aikoo pidempään (verotussyistä vähintään sen vuoden siis) asustella, niin autohan se kannattaa hankkia. Ja kun Ruotsissa kerran ollaan, niin kyllähän sen auton Volvo on oltava ;). Auton hankinta on kyllä helpottanut eloa monessa suhteessa! Muun muassa liikkeelle lähteminen lasten kanssa arkipäivisin, kun puolisko viilettää työelämässä, on helpottunut huomattavasti, kun ei olla enään pelkästään julkisten liikennevälineiden varassa. Jännä juttu muuten, miten vielä syksyllä tuntui, että pärjätään aivan hyvin ilman autoa (kiitos lähi-Ican loistavalle valikoimalle ja toki myös perhekoko oli yhtä lasta ja yhtä koiraa pienempi silloin), mutta nyt kun auto on hankittu, ei voisi enään kuvitellakkaan pärjäävänsä ilman!

Autolla pääsee kätevästi esimerkiksi kruununprinsessa Victorian nykyisille kotikulmille Hagapuistoon ja siellä sijaitsevaan perhostaloon eli Fjärilshuset:iin. Sinne mekin muksujen kanssa hurautimme eräänä helmikuisena perjantaipäivänä (oli muuten ensimmäinen kerta kun itse ajoin autolla Tukholman keskustassa ja olihan se vähän jännittävää, hyvin kumminkin selvittiin). Oma kamera jäi reissulta kotiin, joten postauksen kuvista kiitos mukana olleelle Satulle! Fjärilshuset on avoinna vuoden ympäri ja samalla pääsylipulla pääsee vapaana liihottelevien perhosten lisäksi ihastelemaan (tai kauhistelemaan) myös isoja vesipetoja, kuten erilaisia haikaloja ja piraijoita. Aikuisen lippu kustansi muistaakseni 135 kruunua ja alle 4 vuotiaat lapset pääsivät sisään veloituksetta.

Erikoiset kalat ja isot perhoset olivat tietysti pikkutyttöjen mieleen (neiti M muistelee edelleen, miten yksi suuri sininen perhonen laskeutui hameen helmalle!), haialtaalla oli mukavan pitkä ja leveä käytävä juoksentelua varten, vauva viihtyi kantoliinassa nukkuen ja mikä parasta, kahvio oli tarpeeksi iso ja lapsiystävällinen, että riiviöt pikkuneidit uskalsi vapauttaa liikenteeseen ilman pelkoa ympärillä kaatuilevista tuoleista ja paheksuvista katseista. Vinkkinä mainittakoon, että kannattaa pukeutua ilmavasti ja kevyesti, sillä perhostalon ilmasto ja kasvillisuus on rakennettu mukailemaan sademetsää ja tila onkin t o d e l l a kuuma, kostea ja hikinen! Kesäaikaan puistossa vierailevien kannattaa ehdottomasti varata mukaan myös picnikviltti ja eväät, sillä itse Hagaparken on erittäin kaunis ja suosittu ajanviettopaikka erityisesti silloin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kun jätät kommenttia!